tiistai 24. kesäkuuta 2014

Ruokavaliosta

Mietiskelin eilen tätä ruokavaliota, vähähiilarista siis. Lähinnä siltä kantilta, että kannattaako ennen lenkkiä syödä enemmän hiilareita vai ei. Mielipiteitä löytyi sekä puolesta että vastaan. Kallistuin itse sille kantille, että pyrin ketoosiin, jolloin elimistö pystyy käyttämään rasvaa (sekä syötyä että varastoitua) energianlähteenä, ja näin ollen samalla laihtuu. Oma ruokavalioni on koostunut pitkälti seuraavista ruoka-aineista:

  • liha (broileri, sianliha)
  • kala (savustettu merilohi, kylmäsavulohi)
  • makkara (mahdollisimman vähähiilariset)
  • pähkinät (pecan, hassel, manteli, macadamia, EI maapähkinä)
  • kookosrasva, voi
  • vihannekset (salaatti, kurkku, tomaatti)
  • juustot (kerma-)
  • kahvi
  • kerma (lihan kastikkeena)
  • valmissalaatit (Atria? Coleslaw-grillisalaatti, 6 ghh/100g)
Noista voisi selvästi vähentää makkaran osuutta. Se ei E250:n takia ole kovin terveellistä, ja tuo nitraatti(-iitti?) myös huonontaa juoksutehoa syömällä veren hapenkuljetustehoa. Ja vihannesten osuutta toisaalta voi lisätä reilusti. Salaattia voi popsia niin paljon kuin jaksaa.

Tässä oli mielenkiintoinen linkki juoksijalle joka karppaa: http://www.runnersworld.co.za/nutrition/novel-dietary-ideas/

Pitäisi joku päivä kokeilla kookosrasvadieettiä, eli yhtenä päivänä syö vain ja ainoastaan kookosrasvaa. 2000 kcal energiaa tulee 222 grammasta kookosrasvaa. Sanonpa vain että aika urakka syödä puoli purkillista kookosrasvaa. Yhden kerran olen tuota kokeillut, ja sain syötyä reilut 100 g.

Itse blogin aiheesta, eli puolimaratonista. Tällä hetkellä realistinen aikataulu puolimaratonin suorittamiselle voisi olla ensi kesä. Ehkä toukokuun HCR tai sitten joku loppukesän puolikas. Riippuu paljon siitä, miten talvella pystyy juoksemista harjoittelemaan. Paljon riippuu myös siitä, saanko painoa alas. On aika varmaa, että sadan kilon kanssa en lähde puolikasta edes yrittämään, mutta 90 tai jopa 85 kg:n kanssa se voisi olla mahdollista, huomattavasti paremmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti